BASES DELTA (2020)
212
page-template-default,page,page-id-212,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,language-ca,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Convocatòria Oberta · Residència d’artistes DELTA 2020/2021

 

Data límit per presentar candidatura: 30 d’abril de 2020

Es Far Cultural, en col·laboració amb Jiser Reflexions Mediterrànies (Barcelona) i el Centre d’Art le Lait (Albi, França), presenten aquesta convocatòria per participar al programa de residències per artistes visuals  DELTA 2020, que té per objectiu apropar els contextos culturals de l’Euroregió: Illes Balears, Catalunya i Occitània.

El projecte preveu la selecció a través de convocatòria pública a 6 artistes visuals (dos de cada context cultural), que realitzaran una estada de 2 mesos a l’espai de residència

de Es Far Cultural situat al municipi des Mercadal (Menorca). Es poden presentar col·lectius artístics d’un màxim de 2 artistes. 

Les itineràncies són les exposicions de les obres creades pels artistes residents amb activitats culturals i artístiques que enriqueixin les obres i es creïn lligams a través de la cultura transfronterera que creua els Pirineus. Els artistes tindran durant tot el període de residència assessorament i formació en aspectes relacionats en la creació de projectes culturals així com en la difusió de la seva obra en els circuits que les tres entitats impulsores del projecte DELTA posaran a l’abast dels participants.

El títol del projecte DELTA simplifica metafòricament el flux de l’aigua que crea els  Pirineus, recórrer tota Catalunya i es diposita al Mar Mediterrani per envoltar les Illes Balears amb els seus sediments. El projecte que representa les tres regions té com l’aigua un recorregut, per aquest delta imaginari però en sentit contrari. La creació a Menorca pujarà riu amunt cap a Catalunya amb la itinerància i fins a creuar les imponent muntanyes que separen Catalunya d’Occitània per tornar aquell sediment pirinaic  a

l’origen i viceversa.

En aquest sentit, el projecte que proposem entre Illes Balears, Catalunya i Occitània.

1. Objectius i contingut

  • Crear una xarxa cultural que uneixi territoris desconnectats però molt propers culturalment. Amb la voluntat de formar nous públics per a escenaris nous, com poden ser públics separats pel mar o separats per les muntanyes, però amb iguals interès cultural.
  • Fer arribar l’art creat a Menorca als diferents indrets i així crear lligams entre els espais culturals i els agents culturals de cada territori. La geografia adversa no pot condicionar un vincle històric Euroregional, i la cultura és sens dubte el camí.
  • Investigació artística dels residents mitjançant les possibilitats estructurals de la residència d’artistes i de l’estada a Menorca durant dos mesos sortint de les àrees de confort. En especial atenció als nous formats, l’audiovisual i els projectes multidisciplinaris creant llenguatges necessaris que donaran visibilitat i sentit al projecte d’exposició col·lectiva.
  • Convivència i coneixement mutu dels artistes residents, així com de tots els agents culturals implicats. La humanitat és més humana quan és perquè es coneix i crea lligams, acords, convenis i compromisos, i amb l’art també podem fer que sigui així.
  • La formació. Formar individualment segons les necessitats de cada artista en les facetes de difusió de l’obra, millora en la presentació de projectes artística i plantejar al grup estratègies de creació de projectes de creació multidisciplinaria i col·lectiva.

2. Condicions

L’organització cobrirà les despeses d’allotjament i desplaçament (1 bitllet a/t a Menorca) així com l’espai de treball, suport a la producció de les obres, honoraris, comunicació general del projecte (invitacions, enviaments, dossiers, etc.) i les despeses de la inauguració. 

Cadascun dels sis artistes seleccionats tindrà un pressupost total de 650 € en concepte de producció de les seves obres realitzades durant la residència (despeses justificades amb factures) així com uns honoraris de 850 € (impostos inclosos).

Els artistes també formaran del projecte d’itineràncies de les exposicions a Barcelona (novembre 2020) i l’Albi (març 2021) amb l’objectiu de conèixer les altres realitats culturals amb els desplaçaments, allotjament i dietes incloses.  Qualsevol altra despesa anirà a càrrec dels artistes.

 

3. Procediment

El jurat estarà format per tres parts: Una persona comissària professional designada per Es FAR Cultural, l’equip de Jiser Reflexions Mediterrànies i l’equip del Centre d’art Le Lait.

La data límit per l’enviament de dossiers és el 30 d’abril de 2020, a mitjanit. Tota sol·licitud rebuda després d’aquesta data serà rebutjada.

El 15 de maig de 2020 els candidats seleccionats seran notificats per email i els seus noms seran anunciats a la pàgina web i a les xarxes socials del programa DELTA i a pàgina web d’Es Far Cultural, Jiser i el Centre d’art le Lait.

4. El dossier de candidatura ha de contenir

1. Una carta de motivació, on es precisaran els temes d’interès i les motivacions personals per realitzar la seva residència a la ciutat escollida (màx: 1 A4);

2. Escanejat del document d’identitat i documentació acreditativa de residència en un dels tres territoris (Illes Balears, Catalunya o Occitània); 

CV artístic i statement artístic;

3. Un dossier que presenti el recorregut artístic, amb material gràfic dels últims 5 projectes realitzats, així com les referències que puguin facilitar la comprensió del treball (màxim: 1 A4 per projecte). 

4. Les sol·licituds d’informació han de ser enviades exclusivament per correu electrònic a l’adreça: residencia@deltaart.org. En cas d’haver d’enviar vídeo es pot enviar enllaç amb accés a Youtube o Vimeo.

5. Fitxa pràctica de les etapes

1. Residència a Es Mercadal
3 d’agost al 30 de setembre de 2020
Allotjament: Residència de creació artística: Es Far Cultural, Es Mercadal
Exposició: Centre d’Art i Cultura Ca n’Ángel, Es Mercadal
Del 26 de setembre al 16 d’octubre de 2020.

 

2. Itinerància a Barcelona
Novembre 2020
Exposició: Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, Barcelona

 

3. Itinerància a Albi (França)
Març 2021
Exposició: Centre d’art Le Lait. Hôtel Rochegude, 28 rue Rochegude, Albi

 

6. Acceptació de les bases

La participació en aquesta convocatòria implica la total acceptació d’aquestes bases, així com els possibles canvis que es puguin derivar causa de factors aliens a l’organització.

L’artista cedeix a l’organització els drets d’imatge personal i de les obres creades o en procés de creació a efectes de comunicació del projecte. 

A més, es compromet a cedir el dret d’exhibició de les obres durant el període de itinerància de l’exposició col·lectiva. 

 

7. Enllaços d’interès

Pàgines web:

Projecte DELTA
www.deltaart.org

Es Far Cultural
www.esfarcultural.com

Jiser
www.jiser.org

Centre d’art Le Lait
www.centredartlelait.com

 

Bases CAT · Residència d’art DELTA (1)

Amb el suport