BASES ILLA (2021)
499
page-template-default,page,page-id-499,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,language-ca,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

ILLA 🔺2A EDICIÓ DE DELTA ART RESIDÈNCIA

CONVOCATÒRIA OBERTA

 

Es Far Cultural, en col·laboració amb Konvent (Berga), La Providence Centre Catalan d’Art Vivant (Ille Sur Têt) i Jiser Reflexions Mediterrànies (Barcelona) presenten el programa de residència itinerant ILLA, que és la continuïtat de Delta Art Residències (deltaart.org). Aquestes entitats entenen la investigació i creació artística contemporània com una eina per connectar territoris “aïllats” i en el marc d’aquesta convocatòria, tenen per objectiu apropar els contextos culturals de l’Euroregió: les Illes Balears, Catalunya i Occitània.

 

El projecte preveu la selecció, a través de convocatòria pública, de 3 artistes (1 de cada context cultural) que participaran d’una residència transfronterera que durarà entre el 24 d’abril i el 13 de juny i que començarà a Casa d’Artistes (Menorca), continuarà al Konvent (Berga) i finalitzarà a La Providence (Ille Sur Têt). ILLA acollirà projectes de recerca que proposin nous formats o l’art d’acció o en viu com a pràctiques per establir sinergies entre artistes, agents i la gent de cada territori.

El projecte ILLA preveu la presentació dels projectes dels artistes seleccionats al final de cada itinerància. El format d’aquesta presentació serà la realització d’una activitat en la qual el públic pugui interactuar amb els/les artistes i les seves propostes (per exemple una activitat educativa, conferència performativa, mostra d’arts en viu, diàleg amb l’artista, etc.).

 

Dates de les residències

CASA D’ARTISTES (MENORCA): 24 ABRIL AL 18 DE MAIG ( 24 NITS)

VIATGE MENORCA-BERGA > 18 DE MAIG

 

EL KONVENT (BERGA): 18 MAIG A 31 DE MAIG (13 NITS)

VIATGE BERGA-ILLE SUR TÊT > 31 DE MAIG

 

LA PROVIDENCE (ILLE SUR TÊT): 31 DE MAIG A 13 DE JUNY (13 NITS)

13 DE JUNY FINAL > TORNADA A ORIGEN

 

Enllaços d’interès

Projecte ILLA  http://deltaart.org/illa 

Es Far Cultural www.esfarcultural.com

Casa d’Artistes https://casadartistes.esfarcultural.net/en-residencia 

El Konvent https://konventzero.com/ 

La Providence CCAV https://www.facebook.com/laprovidenceccav/ 

Jiser Reflexions Mediterrànies www.jiser.org

 

Objectius

Menorca (Es Far Cultural) és una illa enmig del Mediterrani occidental desconnectada de per si geogràficament, igual que Ille Sur Têt (La Providence) és un territori aïllat pels rius. Ambdues regions es troben connectades pel flux de l’aigua que baixa dels Pirineus francesos i estableix els seus sediments a les costes de Menorca. Així, El Konvent (Berga) és el pont entre les regions d’Occitània i Balears, complint amb l’antiga funció històrica del seu espai que fou una colònia tèxtil i, per tant, un lloc de pas per als comerciants.

 

 1. Enfortir les relacions de Menorca amb Catalunya i Occitània a través de la creació artística i les noves metodologies de l’art contemporani: digitalització, nous formats, art d’acció o en viu.
 2. Vincular espais “aïllats”, els seus contextos culturals i les relacions amb la seva gent a través de la residència d’investigació i creació itinerant i transfronterera.
 3. Acompanyar processos d’investigació i creació artística que permetin establir sinergies entre artistes, públic general i agents culturals, tant de forma presencial com virtual.
 4. Difusió dels projectes dels artistes d’ILLA a partir d’activitats culturals (activitats educatives, conferències performatives, mostres d’arts en viu, diàlegs amb els o les artistes, etc.) que propicien les sinergies i apropin els territoris euro-regionals, tot aprofitant les possibilitats estructurals que ofereixen els espais de creació de Casa d’Artistes, Konvent i La Providence.
 5. Donar suport als i les artistes, la promoció de la digitalització dels continguts artístics i de les noves expressions artístiques sorgides arran de la crisi sanitària.

 

Condicions

Els i les artistes podran rebre assessorament en aspectes relacionats amb la investigació i/o creació dels projectes artístics i les activitats de difusió durant el període de residència. També es farà difusió del seu projecte a través dels circuits culturals dels quals participin els centres col·laboradors d’ILLA, així com a través dels seus canals de comunicació.

 

L’organització cobrirà:

 • Desplaçaments entre regions amb avió o barco.
 • Allotjament, espai de treball i dietes.
 • Suport a la producció. 300 € (despeses justificades amb factures).
 • Honoraris. 1100 € (impostos inclosos).
 • Despeses de les activitats de difusió dels projectes a càrrec de l’organització (invitacions, cartelleria, impressions, etc.)
 • L’organització facilitarà els certificats de viatge per motius professionals que siguin necessaris per a poder-se moure als espais de creació corresponents. En el cas que les autoritats sanitàries exigeixin una prova PCR per viatjar, els artistes es comprometen a fer-se-la i assumir el seu cost en cas que en tingui.
 • Qualsevol altra despesa anirà a càrrec dels i les artistes.

 

Procediment

El jurat estarà format per tres parts: un/a comisari/a professional designada per Es FAR Cultural, una designada per Konvent i una per La Providence Centre Català d’Art Vivant.

 

La data límit per l’enviament de dossiers és el 6 de març 10 de març de 2021, a les 22h. Tota sol·licitud rebuda després d’aquesta data serà rebutjada.

 

Entre el 15 i 16 de març de 2021 els candidats/es seleccionats/es seran notificats/es per e-mail i els seus noms seran anunciats a la pàgina web i a les xarxes socials del programa ILLA, així com a la pàgina web o xarxes de Casa d’Artistes, Konvent i La Providence.

 

Criteris de valoració que es tindran en compte:

 • L’adequació i interès de la proposta segons els objectius i línies de treball d’ILLA. 2a edició de Delta Art Residències.
 • La capacitat d’incloure a altres col·lectius i/o agents, ja sigui durant el procés d’investigació i en la realització d’una activitat dirigida als públics.

 

Documentació a presentar

La documentació s’ha de presentar en format PDF a illadeltaart@gmail.com Els dossiers

poden estar escrits en català, castellà o francès i han de contenir:

 

 • Carta de motivació (extensió màxima d’1 pàgina A4).
 • Proposta de projecte a desenvolupar durant la residència itinerant. La proposta ha d’incloure, de forma breu, els punts d’interès de la investigació i/o creació que es vol desenvolupar i una proposta de possibles activitats vinculades (extensió màxima de 2 pàgines).
 • Statement artístic.
 • CV artístic.
 • Dossier gràfic amb els projectes i/o obres representatives del recorregut artístic. Per complementar la informació podeu adjuntar referències que facilitin la comprensió del treball, enllaços a webs i/o xarxes socials (màxim 5 projectes i 5 pàgines).
 • Formulari de dades personals (FORMULARI-CATALÀ.pdf).

 

Acceptació de les bases

 • La participació en aquesta convocatòria implica la total acceptació d’aquestes bases, així com els possibles canvis que es puguin derivar a causa de factors aliens a l’organització.
 • En el cas que l’organització ho consideri necessari, es podrà demanar de realitzar una entrevista virtual amb els responsables de les entitats participants.
 • L’artista cedeix a l’organització els drets d’imatge personal i de les obres creades o en procés de creació a efectes de comunicació del projecte.
 • Cedir el dret d’exhibició, mostra o realització d’activitats paral·leles vinculades als seus projectes durant el període que duri la residència itinerant.
 • A més, l’artista es compromet a:
  • Realitzar el projecte d’investigació i/o creació i l’activitat vinculada en els terminis de la residència itinerant.
  • En la mesura del possible, fer les compres de producció a comerços d’alguns dels territoris de l’Euroregió, evitant les compres internacionals a través de plataformes com Amazon.
  • Respectar la normativa de cada espai de residència (Casa d’Artistes, Kovent.0 i La Providence).
  • Citar les entitats col·laboradores (Es Far Cultural, Konvent, La Providence Centre Català d’Art Vivant, Jiser Reflexions Mediterrànies i Euroregió) en la difusió del projecte fet en el marc d’ILLA. 2a edició Delta Art Residència.

Un projecte de:

                             

Amb el suport