QUI SOM?
203
page-template-default,page,page-id-203,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,language-ca,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

ES FAR CULTURAL (Menorca, Illes Balears)

F de Formació, A de Art, R de Recerca. Es FAR es dedica a la transformació social a través de la creació d’una xarxa cultural i artística per apropar les illes a través de la cultura. Gestiona una residència d’artistes i crea projectes culturals innovadors com en MENORCA DOC FEST (Festival de fotografia i cinema documental), o ARTS AL NORD (Festival de música i art a llocs emblemàtics del nord geogràfic de Menorca). www.esfarcultural.com

 

JISER REFLEXIONS MEDITERRÀNIES (Barcelona, Catalunya)

JISER que significa “pont” en àrab que té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social en l’espai mediterrani, a través de la realització d’activitats conjuntes que afavoreixin l’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i culturals de la regió. www.jiser.org

 

CENTRE D’ART CONTEMPORAIN LE LAIT (Albi, Occitaine)

és un lloc d’investigació i exposició dedicat a la creació contemporània. En 2012-2014 va participar en cooperació amb altres cinc estructures europees, el projecte d’intercanvi transfronterer ETAC (Espace Transfrontalier d’Art Contemporain), amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. www.centredartlelait.com

 

Projectes

 

ES FAR CULTURAL

ILLES D’ART. Residència de creació artística a Menorca amb exposició

Col·lectiva itinerant a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. 5 edicions, des del 2015-. Actualment en la 5a edició. Ianuguració de l’exposició col·lectiva 1 de març 2020 al Casal Solleric (Mallorca).

MENORCA DOC FEST. Festival de fotografia i cinema documental. Primera edició el novembre 2019.

LA NIT DEL VIATGER. 9 edicions d’aquest festival de cinema d’aventura i viatges de viatger d’arreu del món. (2009-2018). El projecte s’ha transformat cap al Menorca DOC FEST, donant més pes a la fotografia documenta.

ARTS AL NORD. 2 edicions, 2018 i 2019. Cicle de música i art al nord de Menorca on es programen concerts de músics emergents de Catalunya i Balears amb possibilitat d’introduir també un grup de l’Euroregió per l’edició ARTS AL NORD 2020 en motiu del projecte DELTA.

 

JISER

Residències de Creació BCN>TNS>ALG. Projecte de residències creat el 2010, que ha donat l’oportunitat a 22 artistes fins ara de desenvolupar, produir i exposar un projecte personal a les ciutats de Barcelona, Tunis i Alger.

Taula / طاولة, iniciada el 2017, amb l’objectiu de crear un espai de reflexió i discussió sobre les arts, la cultura i la investigació en ciències humanes i socials a la Mediterrània. Tindrem diverses reunions on volem construir ponts entre la ciutat de Barcelona i altres punts de la regió per fomentar l’intercanvi de perspectives, projectes i metodologies que s’estan produint avui.

MURAL / LOCAL és una acció que proporciona a un artista cada any la paret que es troba al pati del taller de Jiser, amb una superfície de 80 m2. Aquest any hem celebrat la tercera edició amb la paret d’Ed Oner, un jove artista de Casablanca.

 

LE LAIT

El centre d’art Le Lait té l’experiència d’editar nombrosos projectes de creació d’obres amb artistes de renom internacional (Saadane Afif, Daniel Buren, Pilar Albarracin, Oriol Vilanova, etc.). També col·labora amb socis dels sectors educatiu, sanitari i social per implementar iniciatives de sensibilització sobre l’art. Finalment, dirigeix projectes d’esdeveniments artístics en col·laboració amb molts actors locals: ajuntaments, cases juvenils i culturals, mediateques, museus, festivals, escoles d’art, etc.

Oganitzat per:

 

                    

Amb el suport

Amb el suport