OCCITÀNIA
420
page-template-default,page,page-id-420,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,language-ca,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

ITINERÀNCIA OCCITÀNIA

El projecte de residència d’artistes DELTA té com a objectiu promoure intercanvis artístics entre els territoris de l’euroregió Pirineus-Mediterrània: Illes Balears, Catalunya i Occitània. El títol del projecte, DELTA, evoca metafòricament el flux d’aigua que travessa els Pirineus, Catalunya i desemboca al Mediterrani per envoltar les Illes Balears amb els seus sediments.

La residència de creació coordinada per Es FAR Cultural (Menorca), en col·laboració amb Jiser Reflexions Mediterrànies (Barcelona) i el centre d’art Le Lait (Albi), va tenir lloc a Menorca durant els mesos d’agost i setembre de 2020 amb sis artistes de les tres euroregionals territoris.
Menorca sempre ha estat un lloc de pas on les cultures s’han creuat. L’exposició DELTA informa dels processos de recerca desenvolupats pels artistes, que van barrejar la seva realitat cultural original amb la de l’illa de Menorca, epicentre del seu enfocament. Els diversos projectes reuneixen cultura, territori i imaginari col·lectiu per evocar inquietuds i qüestions contemporànies com la transmissió de coneixements tradicionals, la sostenibilitat dels recursos naturals o la configuració d’identitats individuals i col·lectives.
Contra la marea del flux natural de l’aigua, les produccions dels artistes en residència es van exposar primer a Menorca, al Centre Cultural de San Diego (Alaior), i després van pujar el riu fins a Catalunya, per a una presentació en línia coordinada per Jiser i una exposició al Centre Cívic Guinardó del 5 al 22 de juny de 2021. Inicialment prevista per al març de 2021 a Albi, l’exposició finalment té lloc a l’espai digital “Playlist” recentment creat pel centre d’art Le Lait, amb el suport d’Occitània Regió Pyrénées Méditerranée.

Podeu visitar l’exposició aquí. 

EXPOSICIÓ EN LÍNIA

Amb el suport