ILLA KONVENT
723
page-template-default,page,page-id-723,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,language-ca,select-theme-ver-5.2.1,ajax_leftright,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Itinerància Catalunya 

KONVENT

ACTIVITATS · Divendres 28 de maig 2021 a les 19h

Laetitia Lazizi – Roselló (Catalunya Nord)

Estem impactats pel nostre entorn: esdeveniments, llocs, gent. Algunes parts d’aquestes experiències fan el què som. La memòria col·lectiva i la memòria personal es barregen per construir la nostra identitat. Què decidim mostrar i què decidim amagar?

I què passaria si totes aquestes petites històries invisibles, aquests secrets, aquestes memòries, poguessin mostrar-se com cicatrius a la pell, com un paper sensible fet de nosaltres mateixos.

Prova de compartir una memoria que no vols oblidar, un secret difícil o quelcom que és important pel teu ser humà. Treu fora una part de tu, al menys per un instant efímer, una part invisible de tu. Tots som un seguit de llocs comuns.

Laetitia va començar experimentant amb la fotografia centrant-se en autoretrats i autoficció: Jo sóc el material de suport.

Aquests, prenen forma de fotografies, pel·lícules i més recentment aforismes que es responen els uns als altres, es complementen els uns als altres i a vegades s’enterboleixen. Poden ser projectats, penjats en parets, al terra, en materials fluids i transparents, al cos, sota la llum o a la penombra. A vegades amagats de la mirada, dins de caixes que rarament s’obren.

Són històries de memòries personals i/o col·lectives. El visible i l’amagat de la construcció de la identitat. Històries obsessives i íntimes.

Instagram.com/laetitia_lazizi

Biel Llinàs – Mallorca

Delta. Temptatives de reconstrucció

En aquesta segona etapa a Konvent (Berga) de la residència ILLA Delta Art, Biel Llinàs s’ha aproximat a l’evolució històrica del complexe fabril de Cal Rosal, que ha passat de colònia tèxtil (s. XIX-XX) a un espai de creació artística arrelat al territori (s. XXI). Així, el convent que dècades enrere allotjava les treballadores de la fàbrica i on eren educats els seus fills és la llar avui d’una comunitat creativa autogestionada.

La colònia industrial, un model urbanístic promogut per la burgesia i l’Església que va ser clau en la industrialització de Catalunya, s’abordarà a partir de la figura central que lliga els tres territoris d’aquest projecte transfronterer, el delta (Δ).

Partint d’aquest marc, es posaràn en comú tota una sèrie de materials que articulen una cartografia contemporània de la colònia i de l’edifici, amb un marcat caràcter instal·latiu. Aquest conjunt de fotografies, textos, objectes trobats, plànols i pintures, troben en el Δ i les seves reverberacions (religioses, geomètriques, biopolítiques…) una figura recurrent i el principal fil conductor.

Lluny de tractar-se d’un projecte tancat, l’artista ens reb aquesta vegada a l’habitació de la mare superiora, utilitzada com a estudi durant la seva estada i el rerefons de la qual ha influit notablement en el desenvolupament d’aquesta proposta rizomàtica en què hi conflueixen fets històrics, experiències personals i especulació poètica.

Biel Llinàs (Felanitx, 1994) resideix actualment a Barcelona. Graduat en Belles Arts, Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia i doctorand per la Universitat de Barcelona (Programa EAPA). La seva trajectòria es desenvolupa entre la creació artística, la recerca i la mediació, amb un marcat interès per les relacions que es donen entre espai, individu i experiència en l’era virtual.

Ha gaudit de beques de Homesession, La Escocesa, Art Jove IB, UNZIP i Sant Andreu Contemporani, entre d’altres, i la seva obra s’ha exposat a nivell nacional i internacional. Aquest 2021, està treballant amb Ada Fuentes en la publicació Self storage. Estètiques de l’emergència habitacional (Beca d’experimentació i Recerca La Escocesa), amb qui també presentarà Brick by brick, proposta premiada en la modalitat Site-specific del Festival Stripart (Barcelona).

Instagram.com/B.llinas

Alba Rihe – Catalunya

Aquesta és la segona posada en escena vinculada amb el procés continuat de la residència Illa Delta.

Les veus del lloc vibren altes, les comunitats de la gespa es nodreixen del riu, del vi i les nits són estrats de confessions, si t’acostes tu també podràs escoltar, les veus del Konvent.

En aquesta residència Alba s’està enfocant en la producció d’un poemari d’acció, on a la fi de la itinerància es materialitzarà en un llibre i una posada en escena vinculada amb la paraula parlada, les narratives del context i l’humor.

Instagram.com/albarihe